Gezondheidscoach - Gezondheidscentrum De Dreesch
15543
page-template-default,page,page-id-15543,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Gezondheidscoach

Niet alleen de zorg voor de lichamelijke en psychische gezondheid is een taak van het Gezondheidscentrum De Dreesch, voorkomen dat je ziek wordt, hoort daar ook bij. Een ongezond lichaamsgewicht kan een oorzaak zijn van lichamelijke ongemakken, maar ook van meerdere chronische ziekten. Daarnaast kan een ongezonde levensstijl en lichaamsgewicht grote invloed hebben op je welbevinden en zelfvertrouwen.

In ons centrum is een voedingscoach werkzaam, die ook als gezondheidscoach werkt. Er wordt begeleiding geboden voor volwassenen, kinderen en ook voor gezinnen. Naast het geven van voedingsvoorlichting en adviezen ten behoeve van gewichtsbeheersing behoren het opsporen van oorzaken van onder- en overgewicht en het veranderen van voedingspatronen ook tot het takenpakket. Coaching wordt vooral ingezet bij het aanleren van een gezonder leef-, beweeg- en eetgedrag. De gezondheidscoach is opgeleid in Nederland en volgt de benodigde aanvullende trainingen zowel in Nederland als in België.

De nadruk ligt op het voorkomen van ziekten. Het adviseren van diëten die gevolgd moeten worden als gevolg van diverse ziekten worden door een diëtist gedaan. De huisarts zal daarvoor passend advies geven.

Doel van de begeleiding

  • Het onderzoeken van het eetgedrag en de onderliggende oorzaken van het ongezonde lichaamsgewicht. Verwijzen en begeleiden naar de juiste behandeltrajecten indien er sprake is van een verstoord eetgedrag.
  • Jezelf beter leren begrijpen als het over eetkeuzes gaat en het leren omgaan met je eigen lichaamsbeeld.
  • Ondersteuning bij het verkrijgen van een gezond lichaamsgewicht, zowel op het gebied van voeding als van beweging.
  • Inzicht in het aanbod van voeding in onze omgeving en het leren zelf de juiste keuzes maken op dit gebied.
  • Kennisoverdracht van macro- en micronutriënten.

Even voorstellen

Tonnie KleijnenMijn naam is Tonnie Kleijnen en sinds 2000 woon ik in de Voerstreek. Sinds 2014 ben ik als Nederlandse ondernemer verbonden aan het Gezondheidscentrum De Dreesch om mensen te begeleiden op het gebied van voeding. Als voedingscoach heb ik diverse opleidingen gedaan op het gebied van voeding en eetgedrag. Daarnaast volgde ik coachingstrajecten om mensen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Omdat een verstoord eet- en beweeggedrag meerdere oorzaken kan hebben, werk ik samen met de psychologen en de kinesist van ons Gezondheidscentrum. Reden daarvan is dat een ander eet- en leefgedrag een multidisciplinaire setting vraagt, en niet alleen een kwestie is van het voorschrijven van leef- en eetregels.

Mensen kiezen voor energiebeperkende diëten omdat ze gewicht willen verliezen. Diëten komen en gaan, net zoals veel aannames rond gezond en ongezond eten. Toch worden we met z’n allen steeds zwaarder. Door te achterhalen welke rol voeding in je leven speelt, kunnen we samen achterhalen hoe je duurzaam je gewoonten kunt veranderen, en een lichaamsgewicht kunt bereiken dat bij je past. Daarbij wordt niet eenzijdig een leef- en eetpatroon opgelegd, maar gekeken wie je als mens bent, wat je doet en hoe je dat doet. Maar vooral ook hoe je dat kunt veranderen.

Voor wie?

  • Als je het risico loopt om ziek te worden door je lichaamsgewicht.
  • Iedereen die wil werken aan een blijvend gezonder lichaamsgewicht en bereid is om samen te onderzoeken wat er verbeterd kan worden in het eet- en beweegpatroon.
  • Degene die vragen heeft rond het aanpassen van zijn voedingsgewoonten.

Aanmelding en werkwijze

De huisarts van het Gezondheidscentrum zal, indien nodig, doorverwijzen. Ook is het mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen. Als ik in gesprek ben, neem ik de telefoon even niet aan. Dan zal ik je terugbellen op een ander tijdstip. Via de mail ben ik altijd bereikbaar en neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Meer informatie over de aanpak is te vinden op de website www.eet-weten.net.

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Daarin worden de mogelijkheden voor begeleiding en advisering besproken.

Contactinfo

(00)31-(0)6-55 84 86 84
tonnie.kleijnen@dedreesch.be
www.eet-weten.net

Tarieven

Kennismakingsgesprek gratis
Sessie van 1 uur €45

De betaling dient na elke sessie contant te gebeuren.

Voor Nederlanders of diegenen die een Nederlandse ziekenfondsverzekering hebben is een vergoeding mogelijk vanuit het aanvullend pakket.